Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.astercity.net!not-for-mail
From: "rena" <r...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Koktajl agrestowy
Date: Sun, 29 Jun 2003 19:16:34 +0200
Organization: Aster City Net
Lines: 36
Message-ID: <bdn74e$sc1$1@foka.acn.pl>
References: <bdn3vd$avl$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 10.66.1.54
X-Trace: foka.acn.pl 1056907214 29057 10.66.1.54 (29 Jun 2003 17:20:14 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Sun, 29 Jun 2003 17:20:14 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:161500
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Tryk" <T...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bdn3vd$avl$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ma moze ktos jakis przepis na dobry koktajl w ktorym glownym skladnikiem
> jest agrest?
tu masz przepis na chlodnik, ale jak mocnie zmiksujesz, to wyjdzie napoj, ja
tak robie:)))
Składniki:
250 g truskawek i poziomek
250 g agrestu
250 g malin
cukier
0,5 lyzki maki ziemniaczanej
zimne mleko
250 ml smietanki
ewentualnie groszek ptysiowy lub grzanki z ciasta drozdzowego
Przepis:
owoce przebieramy i myjemy. zagotowujemy 1 szkl. wody z dodatkiem 1 lyzki
cukru. dodajemy agrest, zagotowujemy, przecieramy przez sito. pol lyzki maki
ziemniaczanej rozprowadzamy kiloma lyzkami zimnego mleka. 2 szkl. mleka
gotujemy, do wrzatku wlewamy rozprowadzona make ziemniaczana, doprowadzamy
do wrzenia, odstawiamy, studzimy, a nawet oziebiamy w lodowce. do talerzy
wkladamy truskawki, maliny i poziomki, posypujemy lekko cukrem, pozostawiamy
na 20 min. wlewamy mleko, przecier i smietanke. mieszamy dokladnie i
podajemy, ewentualnie z groszkiem ptysiowym lub grzankami z ciasta
drozdzowego.
Nadesłał(a): Rena , dnia: 2001-08-25
Źródło / autor: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr
8/2001
|