Data: 2003-11-07 01:13:54
Temat: Re: Kotlety mielone-twarde
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"I.P." wrote:
>
> "Ani" <w...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:boeo04$b03$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
>
> > czerstwa namoczona w wodzie i dobrze odcisnieta z wody bułka...
> przyprawy...
> > sama nie wiem...
> >
> > Ani
> Wlasnie tak robilam dawniej, a teraz daje tarta bulke(nie za duzo,zeby nie
> wyszly za twarde),Takie klopsy nie sa mokre i trzymaja forme
> Ilona
Ja dodaje do mielonego miesa wolowego jajko, sucha tarta bulke, mleko,
sol, pieprz, duzo swiezych ziol (pietruszke i koperek), posmazona
cebule, sol, pieprz i troche oliwy z oliwek. Wyrabiam mase bardzo
dokladnie. Smaze na malym ogniu, powoli, zeby nie popekaly na mieszance
oleju i masla (pekaja wtedy, gdy smazy sie na zbyt goracej patelni,
wierzchnia warstwa sie zesmazy, a srodek pecznieje od ciepla i wybucha).
Wychodza puszyste i smaczne. Robie je tak samo z mielonego miesa indyczego.
Magdalena Bassett
|