Data: 2015-07-14 15:22:52
Temat: Re: Krem do tarty
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-07-14 o 14:46, FEniks pisze:
> A ja nie lubię kremów maślanych, natomiast pod względem smaku bardzo mi
> odpowiadają kremy budyniowe.
Budyniowych nie lubię, nie jem, w ogóle nie przepadam za ciastami, ale
mam w otoczeniu łakomczuchów, więc robię czasem z różnymi kremami i
nadziewkami. Na kruchym dobrze sprawdza się gęste, kwaśne powidło. Gęsta
konfitura też. Jednak nie łączyłam nigdy powidła, czy konfitury ze
świeżymi owocami, nie sądzę, by powalało.
Jeśli lubisz krem budyniowy, to zrób go na dość gęsto, nałóż tuż przed
podaniem i daj suche, tzn. wytarte do sucha owoce. Pewnie stołownicy od
razu zjedzą, więc nic nie będzie miało czasu popłynąć.
Tarta może być też z francuskiego, a na nim i masa budyniowa, i bita
śmietana utrzyma się dobrze bez nasączania spodu swoimi treściami.
Psss... maszynka OK.
--
B.
|