Data: 2006-07-17 13:44:09
Temat: Re: Kruszonka
Od: Kinga 'Słowotok' <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Co radzicie takiemu kruszonkożercy?
>
Kruszonkożercy proponuję crumble z owocami.
W wielkim skrócie: do wysmarowanej masłem żaroodpornej miski (albo kilku
miseczek) wrzucasz miękkie owoce, dodajesz np. migdały albo suche płatki owsiane
,żeby chrupało, mieszasz z kruszonką i posypujesz nią tak, żeby przykryło
całość.
Wstawiasz do nagrzanego w 200 st. piekarnika i pieczesz, aż owoce, a raczej
puszczony sok zacznie bulgotać.
Jest tysiąc przepisów na crumble z konkretnymi owocami, jedni robią kruche
ciasto takie jak do kruchego ciasta ;) a inni, tak jak ja kruszonkę.
Po prostu wpisz w google crumble i wyskoczy Ci tysiąc przepisów. Ja wyznaję
zasadę, że im prostsze tym lepsze :)
Pozdrawiam
K
kruszonkoajakżeżerca
|