Data: 2006-07-17 13:04:24
Temat: Re: Kruszonka
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"notujaca" <n...@g...pl> wrote in message
news:C0E14FD7.83E7%notujaca@gazeta.pl...
> Właśnie zjadłam jagodziankę i po raz kolejny stwierdziłam, że tak naprawdę
> tego typu wypieki zjadam głównie dla kruszonki. Po co się więc męczyć -
> chciałabym zrobić sobie troche SAMEJ kruszonki. Pamiętam, że kiedyś już
> próbowałam i mi nie wyszło. Czy macie pomysł, jak upiec samą? Wrzucić na
> blachę po prostu? Na ile i w jakiej temperaturze? A może powinnam
> wypróbować
> "shortbread", znalazłam w archiwum porównanie tych ciasteczek do kruszonki
> właśnie, a patrząc na przepis Magdaleny Basset, skład jest w sumie
> podobny.
>
> Co radzicie takiemu kruszonkożercy?
Kruszonka to ozdoba, kontrastuje z resztą, ale sama szybko się znudzi.
Kiepski pomysł.
|