Data: 2005-09-09 17:51:09
Temat: Re: Kto zna włoski? - babeczki amoniaczkowe
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Akulka napisał(a):
> Stendete la farina a corona, aggiungete gli integrenti e l'ammoniaca sciolta
> precedentemente nel latte intiepidito. Impastate.
> Se il composo risultasse troppo duro aggiungete ancora up po' di latte.
> Create dei biscotti nella forma desiderata alti circa 1/2 cm, spolverate con
> zucchero e cuocete in forno a 180oC.
Pi razy oko:
Wysypcie mąkę, dodajcie składniki ("ingredienti" zakładam) i amoniak
uprzednio rozpuszczony w letnim mleku. Wyróbcie ciasto.
Jeśli mieszanka okaże się zbyt twarda, dodajcie jeszcze trochę mleka (un
po di latte). Formujcie ciasteczka (biszkopty) w dowolne kształty
grubości około 1/2cm, otoczcie w cukrze i pieczcie w piekarniku
rozgrzanym do 180st.
Mam nadzieję, że pomogłam.
Pozdrawiam
Ewa
|