Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individua
l.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kuchnia, taka wiejska
Date: Fri, 11 Jan 2008 01:05:50 +0100
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 39
Message-ID: <6616758203$20080111010551@ewcia.kloups>
References: <fm5sf0$6a8$1@nemesis.news.tpi.pl>
<5739482135$20080111004706@ewcia.kloups>
<fm6ba9$sss$1@atlantis.news.tpi.pl>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-15
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net 1b1zUi0scAwtXmgu6L9sKAjIxBpth0Tastc2clyyGi/KJ6zERY
Cancel-Lock: sha1:dcosadGfep10B9xbcMijPvXLMqI=
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <fm6ba9$sss$1@atlantis.news.tpi.pl>
X-Comment-To: szomiz
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:308598
Ukryj nagłówki
Le vendredi 11 janvier 2008 a 00:54:44, dans <fm6ba9$sss$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>> Na fajerkowa kuchnie watpie, bo gotuje sie na niej raczej gorzej niz
>> na zwyklej kuchence.
> Bosko sie gotuje - trzeba tylko zaprzyjaznic si z piecem i jego szybrami
Dziwisz sie ze sie Konrad denerwuje - otoz mimo wszystko latwiej sie
nauczyc zapalac gaz pod kuchenka niz "zaprzyjaznic si z piecem i jego
szybrami". Ktore to oczywiscie moze byc pasjonujacym zajeciem - ale z
gotowaniem ma tyle wspolnego ze je w zasadzie utrudnia.
A poniewaz mowisz jednak do grona kuchennie uswiadomionego, nie dziw
sie ze twoje stwierdzenie o lepszym smaku wody ugotowanym na kuchence
fajerkowej budzi protesty. Sluszne. I nawet zdjecia kota (udane
zreszta) nie pomoga, bo kazy tutaj wie ze ugotowana woda to ugotowana
woda, z kotem czy fajerkami czy bez.
>> Natomiast piec chlebowy jest jak najbardziej ciekawy, chociazby do
>> wypieku porzadnej pizzy (nie mowiac o samym chlebie).
> Tyle, ze do tego trzeba odowiedniej ilosci odpowiedniego drewna. A ja na te
> zime ma dowolne ilosci byle jakiego drewna. Wiec chlebowy dwa razy w
> tygodniu przepalam. Produkcyjnie zaczne z niego korzystac po przecieciu
> sadu.
Z niecierpliwoscia czekam na relacje, tu akurat na pewno znajdziesz
zaciekawionych czytelnikow - i ogladaczy kote :)
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|