Data: 2006-04-22 17:22:26
Temat: Re: Kugiel
Od: " JaMyszka" <j...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
macko napisał:
> [...]
> Przyprawiamy jakos to miesko?
> Wrzucamy w jakas marynate?
> Czy poprostu umyc i wrzucic do ziemniaczano-cebulowej osolonej masy?
Umyć, zatopić w ziemniakach!
Pobierze przyprawy z masy i uwydatni swój smak;)
Mogą być różne tak zatopione - żeberka i np. golonka.
Ważne, żeby z kością!
Potem mięso pięknie odchodzi od kości.
> Czy miecho powinno wystawac z masy czy byc w niej calkowicie zanurzone
> (sadzac po tym "wierzch smarujemy oliwa" mysle, ze powinno wystawac)?
Całkowicie zanurzone!
Olejem smaruje się masę ziemniaczaną "na kolor".
> Jakies pomysly z czym to jesc, moze jakis pomidorowy sos lub zwykly ketchup?
Jak lubisz;p
Jeśli lubisz placki ziemniaczane ze śmietaną, to i tak możesz podać;)
Jeśli lubisz z jarzynką - to masz okazję;p
> p.s. fajnie brzmi ten przepis :)
A jakie mięcho...
Mniam, mniam...
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|