Data: 2002-02-12 16:59:25
Temat: Re: Kurczak w galarecie?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Ja gotuję całego kurczaka z jarzynkami, prawie jak rosołek, później tego
> > kurczaczka obieram ze skóry, oddzielam miesood kości przy okazji dzieląc
> je
> > na małe kawałeczki.
> > Jarzynki z rosołku wyciągam, te które są potrzebne do galaretki
> (marchewka)
> > zużywam, rosołek przecedzam zaprawiam żelatynką i gotowe. No prawie,
> jeszcze
> > trzeba te mięska, jajeczka, groszki i marchewki poupychać w miseczkach i
> > zalać galaretką.
>
> Serdecznie dziekuje za pomoc!!!! Juz wszystko wiem:)
> Mam nadzieje, ze galareta wyjdzie smaczna.
ja bym te nogi i skrzydła upiekł w piekarniku, a rosołek ekstra zrobił.
Ale to takie skrzywienie domowe> rodzina nie lubi gotowanego drobia.
Waldek
|