Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.thepl
anet.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczak z sosie curry - czy ktos zna przepis
Date: Tue, 12 Jun 2001 20:00:52 +0100
Organization: Home
Lines: 32
Message-ID: <8...@4...com>
References: <s...@l...local> <9g5iht$lpg$1@news.onet.pl>
<6...@4...com> <9g5oph$ru7$1@news.onet.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-930.woodpecker.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsg4.svr.pol.co.uk 992372906 8780 62.137.159.162 (12 Jun 2001 19:08:26
GMT)
NNTP-Posting-Date: 12 Jun 2001 19:08:26 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:54780
Ukryj nagłówki
>> no dobra...
>> sa dwie wersje. jedna, ktora uzywa kurczaka uprzednio ugotowanego
>> i wersja, w ktorej korczak wystepuje usmazony w malych kawalkach.
>>
>> I taK
>> obsmazyc cebule i jablko, zaprozyc (nie prukac lub purkac, tylko
>> obficie posypac!) maka i proszkiem curry (dowolnej mocy, ale na
>> wlasne ryzyko - idzie od "mild" do "madras"/"vindaloo" (to te, od
>> ktorych gorna czesc czaszki z sykiem i sila startuje jak rakieta,
>> natomiast drugi koniec czlowieka cierpi nazajutrz...ale to na
>> marginesie...)
>
>A mozesz wyjasnic czym sie róznia te curry? Nie zauwazylam, zeby byly rózne
>rodzaje (w Polsce) - raczej rózne firmy... i na dodatek sa róznice w
>skladzie mieszanki...
rocnica jest w mocy! czyli, w zasadzie w skladzie
mieszanki...osobom rozsadnym radze usuwac cie z drogi curry typu
madras i vindaloo.
Jesli sa opakowania ze skladem mieszanki (gdzies mam liste tzw
prawdziwych skladnikow, tylko nie wiem gdzie, POZA TYM "curry" to
slowo ogolne - typ potrawy, ale niech juz bedzie :)) ) to mozna
porownac, jakie skladniki sa na froncie, a ktore przyzostaja z
tylu ;))
Tak czy tak potrawa powinna (!) pozwolic (lub nakazac...), zeby
sie podniesc od stolu i isc po chustke do nosa i po szklanke
wody/zziebionego piwa..
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|