Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Litewskie pierozki Re: Litewskie pierozki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Litewskie pierozki

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate
.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Litewskie pierozki
Date: 29 Aug 2005 13:53:42 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 28
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <dd7etv$p6v$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1125316422 23834 213.180.130.18 (29 Aug 2005 11:53:42
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Aug 2005 11:53:42 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.97.126.110, 192.168.243.158
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:246945
Ukryj nagłówki

> Witam po powrocie ze wschodu. Plitkin, wielkie dzięki, Twoje rady,
> wydrukowane i zabrane z mapami, okazały się bezcenne. Miałes rację we
> wszystkim :)(nabiał znakomity, lody - za słodkie,wszelkiego rodzaju
> pierogi i pierozki niesamowite...etc)
>
> Jednak nie przewidziałam wszystkiego. Jedne z pysznych, litewskich
> pierożków - małe,  smażone, polane śmietanowo-czosnkowym sosem (i nie
> wiedzieć czemu nazywane przez polskojęzycznych Litwinów "kołdunami")
> okazały sie miec nadziankę z grzybów, które na kilka dni wyłączyły mnie
> z życia. Grzybki te zwane "lejkami" (muszę skonsultować z Zenitem, co to
> za gatunek) u nas nieznane, czy uznane za niejadalne (słusznie!) bardzo
> smaczne i aromatyczne, niemal czarne w farszu, tam są pospolicie
> stosowane i nie wadzące nikomu. Ostrzegam nieprzyzwyczajonych przed
> ewentualnymi sensacjami po zjedzeniu :) Również jadane są kiszone
> "gruździe"(?) -wielkie, białe kapelusze. Tych juz nauczona
> doświadczeniem nie odważyłam się próbować, mimo,że jakoby przypominają w
> smaku rydze. Kolejne ostrzeżenie - chałwa ukraińska ze słonecznika.
> Jednak to już kwestia gustu, a nie zatrucia. Podobnie z sękaczami.
> --
> pa, BasiaBjk
---------------------------
Basiu, gdybys mogła napisać jakie tam są relacje cenowe? Po prostu nie wiem
ile wziąć Litów. Kurs średni NBP znam. Co pyszne mam kupować wyczytałam. Grzyby
i piwo obiecuje....omijać.:-))) Pozdrawiam serdecznie Areta


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.08 BasiaBjk
29.08 Aretkka
29.08 Jerrry
30.08 Aretkka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?