Data: 2017-09-06 07:54:15
Temat: Re: Lody domowe
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 05.09.2017 o 23:34, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> Jeśli masz czas i ochotę, to zajrzyj do tego wątku:
>> news://news.neostrada.pl:119/58337545$0$5152$6578511
...@n...neostrada.pl
>>
>> Jest tam link do jednego bardziej współczesnego przepisu , z którego
>> ja po kilku modyfikacjach (wprowadzonych po tamtej grupowej dyskusji)
>> z powodzeniem skorzystałam. W tym roku planuję powtórzyć, ale już z
>> użyciem wyłącznie mąki żytniej. Ciekawe czy też się uda.
>
> napędzie parowym. Dalej z górki -- już tylko te pierniczone przyprawy,
> jakieś posiekane daktyle i morele. Oraz mąka. A potem do pieca z tym.
>
> Efekt wyborny
Ale czy mąka była żytnia?
> , tak zeznali degustatorzy (niektórzy nawet, że nigdy
> przedtem...). Aż sam się temu dziwię. Opis może trochę nieskładny,
> wszystko odbyło się w wersji "jam", ale na życzenie mogę wypiek
> powtórzyć i zanotować algorytm.
Oczywiście! Tylko powtórzony efekt będzie pewniakiem.
Ewa
|