Data: 2009-07-21 06:26:21
Temat: Re: MAKARON (Z)RECZNIE
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W Usenecie Panslavista <p...@w...pl> tak oto plecie:
>
>>>>> Smaczny jest też rosół z gołębi.
>>>>>
>>>> I z "domowej" gęsi. Chyba najsmaczniejszy ze wszystkich (moim zdaniem).
>>>
>>> I z baraninki ale trzeba albo być góralem (jak ja) albo wyznawcą pewnych
>>> religii.
>>
>> Dlaczego zaraz góralem?
>
> Rosół z baraniny jadałem porą zimową - z ziemniakami. Kapuśniak na
> żeberkach także. W większości przypadków baranina pochodziła z małych
> gospodarstw zmniejszających stada późną jesienią lub zimą. Ale combry na
> pieczenie kupowałem już swoim dzieciom - palce lizać.
A jaka zupa pomidorowa wychodzi... miodzioooo.
Qra
|