Data: 2006-02-26 06:16:21
Temat: Re: MSG (glutaminian sodu)
Od: Jacek Ostaszewski <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jerzy Nowak napisał(a):
>
> Piąty, szósty, a może tak spojrzeć do archiwum, sporo tam na ten temat
> napisano.
> pozdr. Jerzy
O glutaminianie pisało/czytało się tu, kiedy jeszcze nie widziałem o
piątym smaku. Teraz wiem. Pytanie: czym się róśni glutaminian sztuczny (
z budek, zupek, pojemniczków) od glutaminianu naturalnego? Czy sól
sztuczna jest inna od naturlanej? W postaci czystej, ofkos, nie
usmakowiona, morska, plażowa, z ramienia zlizana i tak dalej? Czy to nie
jest chemicznie to samo? Dla mnie jak czytam, że roślina produkuje tlen
i tlen został wyprodukowany w Puławach, to - jednak - ten sam tlen?
ROzwiejcie moje wątpliwości, bez przekręcania moich słów ("z Azotów, to
sam sobie wdychaj!", i tak dalej!)
--
JackOss - bez sygnatury, moje imię świadczy o mnie!
|