Data: 2006-02-27 12:05:55
Temat: Re: MSG (glutaminian sodu)
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:4402ea02$1@news.home.net.pl...
> Jerzy Nowak wrote:
>
>>> O glutaminianie pisało/czytało się tu, kiedy jeszcze nie widziałem o
>>> piątym smaku. Teraz wiem. Pytanie: czym się róśni glutaminian sztuczny
>>> ( z budek, zupek, pojemniczków) od glutaminianu naturalnego? Czy sól
>>> sztuczna jest inna od naturlanej? [...]
>>
>> Odpowiedź może być jedna, to tak jak H2O i woda.
>
> Tylko, że różnice między wodą ze źródła a z warszwskiego kranu też
> istnieją. Moja alergia widzi jakieś różnice między zupą z lubczykiem,
> a zupą z kostką rosołową.
Bo jest spora róznica w składzie pomiędzy lubczykiem a kostką rosołową.
OT: Jesli masz czas, możesz przyrządzić własne kostki rosołowe, z
naturalnych składników. W XIX wieku było to popularne.
DJD
|