Data: 2006-02-27 12:11:55
Temat: Re: MSG (glutaminian sodu)
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dtups5$rdc$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:4402ea02$1@news.home.net.pl...
> > Jerzy Nowak wrote:
> >
> >>> O glutaminianie pisało/czytało się tu, kiedy jeszcze nie widziałem o
> >>> piątym smaku. Teraz wiem. Pytanie: czym się róśni glutaminian sztuczny
> >>> ( z budek, zupek, pojemniczków) od glutaminianu naturalnego? Czy sól
> >>> sztuczna jest inna od naturlanej? [...]
> >>
> >> Odpowiedź może być jedna, to tak jak H2O i woda.
> >
> > Tylko, że różnice między wodą ze źródła a z warszwskiego kranu też
> > istnieją. Moja alergia widzi jakieś różnice między zupą z lubczykiem,
> > a zupą z kostką rosołową.
>
> Bo jest spora róznica w składzie pomiędzy lubczykiem a kostką rosołową.
>
> OT: Jesli masz czas, możesz przyrządzić własne kostki rosołowe, z
> naturalnych składników. W XIX wieku było to popularne.
?
A jak to się robi?
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|