Data: 2016-12-17 02:19:38
Temat: Re: Majonez
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-12-16 o 22:33, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 16 Dec 2016 19:13:47 +0100, Stokrotka napisał(a):
>
>>> A żółtka (nie jaja) muszą być w proszku ze względów bakteriologicznych.
>>> ....
>> No co to za nowoczesne gotowanie.
>> W żadnym domowym lub tradycyjnym pszepisie nie znajdziesz żułtka w proszku.
> To se zrób ze świeżych. Aj waj.
>
>>>> W domowym pszepisie daje się troszkę soku z cytryny, a octu tylko tyle
>>>> ile
>>>> jest w składzie musztardy.
>>> Pitolisz. Co to za majonez na cytrynie. Nie ma lepszego niż Kielecki.
>> Po prostu pyszny jest na cytrynie i samo zdrowie np na wątrobę i dużo
>> witaminy C.
>> A ocet, jaki by nie był , octem zostanie (CH3COOH).
> No to wywal i jabłkowy :->
Po co ten ocet? Dodaje sie do żółtek tylko olej (dolewa stopniowo) oraz
troszeczkę soli.
> --
> Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie
antywirusowe Avast.
> https://www.avast.com/antivirus
>
Wywal to ścierwo informacyjne. Odhacz. Po co ma się za Toba ciągać ten ogon?
--
animka
|