Data: 2016-12-17 20:39:34
Temat: Re: Majonez
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-12-17 o 16:30, Ikselka pisze:
> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>
>> Po co ten ocet? Dodaje sie do żółtek tylko olej (dolewa stopniowo) oraz
>> troszeczkę soli.
> Ocet? - dla smaku oraz jako tzw. faza wodna, NIEZBĘDNA dla powstania i
> utrzymania się emulsji tłuszczowej. Nie da się zrobić emulsji tłuszczowej
> bez fazy wodnej.
Ja robiłam bez octu.
Czasami dodawalam musztardy. Aha: jeszcze żółtko ugotowane trzeba dodać.
Podaję Ci linka do tej mojej nowej śmiesznej łopatki, Na zaokrągleniu
jest trochę wyostrzona.
Do czego ją używać?
https://megawrzuta.pl/download/dec25510d9c75869d1dd1
c8ccc79576c.html
> Wywal to ścierwo informacyjne. Odhacz. Po co ma się za Toba ciągać ten ogon?
>
> Wielu ma gorsze tutaj.
Ma gorsze, ale nie takie. Tę informację (że używasz avasta) można
wyłączyć i raczej wszyscy to robią.
--
animka
|