Data: 2016-12-17 23:39:55
Temat: Re: Majonez
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
cef <c...@i...pl> wrote:
> W dniu 2016-12-17 o 22:49, Ikselka pisze:
>> cef <c...@i...pl> wrote:
>>> W dniu 2016-12-17 o 19:44, Ikselka pisze:
>>>> cef <c...@i...pl> wrote:
>>>>> W dniu 2016-12-17 o 18:39, FEniks pisze:
>>>>>
>>>>>> A serio - kiedyś olej rzepakowy to był śmierdzący syf. Obecnie to jeden
>>>>>> z najzdrowszych olejów (po genetycznej modyfikacji rzepaku, he he).
>>>>>>
>>>>>> Ewa
>>>>>
>>>>> Może i najzdrowszy, ale śmierdzi nadal.
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>> Nie wiem, co kupujesz, ale Kujawski jest super.
>>>
>>> Nie wiem jak u Ciebie z węchem, ale Kujawski też śmierdzi.
>>>
>>
>> Dla mnie śmierdzi oliwa. Ale i tak ją lubię. Oleju używam tylko
>> rzepakowego.
>
> A którego konkretnie?
> Tego z chytrze ukrytą opcją rafinacji?
> http://www.kujawski.pl/OlejKujawski.aspx
>
Nie widzę, aby rafinacja była ukryta - jest o niej napisane wprost.
Jak chcę nierafinowany, to jem lniany, tłoczony na zimno:
http://lenvitol.pl/
Też z rośliny rodzimej w naszym regionie geograficznym.
Powinno się spożywać takie właśnie produkty - zgodne z ekosystemem strefy
geograficznej, w jakiej się ukształtowała populacja, do której się
genetycznie należy.
--
XL
|