Data: 2014-12-24 14:02:25
Temat: Re: Majonez domowy z żółtkiem na twardo
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-12-23 22:29, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
> Trefniś pisze:
>
>>> Czasem warto się czegoś nowego dowiedzieć, tzn czegoś, o czym się
>>> nie wiedziało, a jest powszechnie znane - że majonez jest lepszy
>>> z gotowanym żółtkiem dodanym PO ukręceniu z surowych :-)
>>
>> Ale tu naciskam na zastosowanie kolejnych składników, coby
>> rzeczywiście wyszedł holenderski!
>
> Co sobie będziemy żałować, dlaczego mamy poprzestawać na samym żółtku?
> Majonez z całym jajkiem, gotowanym na twardo, też jest dobry! A jeśli
> dodać do tego groszek zielony, taki z puszki, to już mamy potrawę
> klasyczną. Jakże prostą, a ile radości dającą, gdy człek głodny, a czasu
> na nic innego nie ma.
To korzystając ze znakomicie nadarzającej się sposobności życzę wesołego
wigilijnego i bożonarodzeniowego jajka.
Tobie i Wszystkim!!!
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|