Data: 2014-01-14 20:49:34
Temat: Re: Majonez - pytanie do grupowych specjalistów ;)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 14 Jan 2014 19:58:22 +0100, Anai napisał(a):
> Dziecko zadanie domowe robi i przyjszło z takim oto pytaniem:
> Co zrobić żeby rozwarstwić majonez, co i w jaki sposób za to
> rozwarstwienie odpowiada?
> Szczerze się przyznam, że nie wiem, nie mam czasu ani zbytniej ochoty
> lecieć do sklepu żeby przeprowadzić próbę a gugiel daje jedynie
> odpowiedź na pytanie jak już rozwarstwiony uratować.
> Przypomniałam sobie na szczęście, że na pl.rec.kuchnia jest mnóstwo
> wszelkiej maści specjalistów, co to pewnie niejeden majonez zrobili więc
> pytam ;)
Chodzi o kupny? - ja nie wiem jak rozwarstwić (bo i po co), używam
Kieleckiego, on mi się nie rozwarstwił nigdy, chyba ze za długo był w
lodówce moze raz i wtedy jakby warstewka oleju się zrobiła na wierzchu, ale
reszta była dobra.
Jedyne sensowne (ale nierealne w warunkach domowych) rozwiazanie to puścić
na wirówkę laboratoryjną czyli wykorzystać siłę odśrodkową i różne ciężary
właściwe składników :-)))
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|