Data: 2014-01-15 20:58:13
Temat: Re: Majonez - pytanie do grupowych specjalistów ;)
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Specjalistą nie jestem, ale spróbowałabym go podgrzać (o ile to domowy
>> majonez). Może żółtko się zetnie, a olej zostanie?
>
> Piekłam paleczki z kurczaka w majonezie, nic się nie oddzieliło. Prawie.
Też bym powoli podgżała, pieczenie to co innego, bo jajo szybko się zetnie,
a jak powili podgżejesz to może się rozwarstwi nim się zetnie.
Jak się miesza musztardę, bez jaja z oliwą lub olejem, to wystarczy odczekać
dłużej (kilka godzin) i się rozwarstwi samo.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. http://ortografia.3-2-1.pl/
|