Data: 2014-07-24 18:23:37
Temat: Re: Maliny na surowo na zimę (bez mrożenia)
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Skład: pektyna amindowana 100%
A po co ci ta pektyna?
Pektyna to wielocukier, taki ktury jest pełen wiązań pomiędzy cząstakami
cukru
identycznymi wiązaniami jak wiązanie w dwucuksze laktozie. Tej samej
laktozie, ktura jest wyklęta gdy jest w mleku, na kturą zwala się , że
mnustwo ludzi nie może pić mleka.
Gdy jest ona w noramalnym stężeniu jak w świeżym jabłku czy śliweczce i
jeszcze w dobrym towazystwie całej pozostałej zawartości owoca, to czasem da
się ją strawić, ale po co truć się tym tylko po to bym dżem stał jak drut?
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' syntezator mowy czytający
cyrylicę GdakMini2_01 i program dietetyczny Ananas1_03f
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
|