Data: 2013-06-18 15:52:44
Temat: Re: Marynata do mięs na grilla
Od: Trybun <Y...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-06-18 12:38, Kukus Minipalus pisze:
>
> "Trybun" <i...@y...com> schrieb im Newsbeitrag
> news:51c02833$0$1464$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2013-06-18 11:11, Grzegorz B. pisze:
>>> Witam,
>>>
>>> zaproponujcie proszę, jak przygotować marynaty do karkówki, filetów
>>> z kurcząt oraz boczku surowego. Filety i karkówka mają być użyte do
>>> szaszłyków. Chciałbym, żeby mięsko wyszło miękkie, soczyste i pyszne :)
>>>
>>> Pozdrawiam
>>> Grzegorz
>>
>> Jeżeli naprawdę lubisz smak mięsa i chcesz żeby wyszło "pyszne" to
>> zrezygnuj całkowicie z tych zabijających smak marynat. Tylko sól,
>> pieprz i papryka, ew. poświecić kurkumą..
>
> O, wreszcie madry jakiś i smakosz się odezwał. Zapaćkają to mięso
> syfem wszelakim, potem się to na grillu pali i smakuje jak stara
> podeszwa. Tak jak kolega mówi, kupić dobre mięso, sól, pieprz i to
> wszystko. Przyprawiać, jak już kto lubi, można po grillowaniu, już
> przy spożyciu. Szaszłyki, jak chcesz coby się w gębusi rozpływały, to
> zrób tak:
> http://www.wielkiezarcie.com/recipe45674.html
>
> krócej w pierkarniku trzymam i dopiekam na grillu.
I taki sam zapach, nie pieczonego mięsa, a starej, aromatyzowanej opony
się rozchodzi.
|