Data: 2007-01-01 20:02:05
Temat: Re: Masa orzechowa
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Maggie" <m...@w...pl> wrote in message news:enbl0m$15e$1@news.wp.pl...
> ikselka napisał(a):
>> Maggie napisał(a):
>>> Ja nie wiem dlaczego, ale mi to zupełnie inaczej wyszło...
>>
>> JUŻ WIEM!!! Użyłaś masła, które nie jest masłem... Taaaak,
>> znalezienie prawdziwego masła w gąszczu pseudoproduktów
>> masłopodobnych będących mieszaniną oleju z masłem graniczy z
>> cudem. Może nawet jest już niemożliwe...
>
> Do celów kanapkowych używam zwykle masła roślinnego, ale ono z kolei nie
> nadaje sie na krem bo za miękkie, ale wczoraj akurat miałam masło
> śmietankowe i takiego użyłam...
Dokladnie albo tradycyjne masło śmietankowe, albo tradycyjne masło Extra
(chłodnicze) - to ma znacznie mniej wody wrobionej - popsułoby się w
chłodni.
Czasem można w mleczarniach kupić bloki masła prosto z produkcji (40kg) -
ale do tego trzeba mieć miejsce w zamrażarce lub stworzyc maszoperię i
podzielic się po zakupie.
|