Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mazurek z karmelem w/g Wkn
Date: Sat, 10 Apr 2004 21:59:26 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 37
Sender: j...@p...onet.pl@nat.kabaty.2a.pl
Message-ID: <c59jl0$4tn$1@news.onet.pl>
References: <c596bi$4nd$1@news.onet.pl> <2...@y...com>
<c59dcn$jmh$1@news.onet.pl> <1...@y...com>
NNTP-Posting-Host: nat.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 1081627104 5047 213.25.123.147 (10 Apr 2004 19:58:24 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Apr 2004 19:58:24 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:198074
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1186856482.20040410210330@yahoo.com...
> Le samedi 10 avril 2004 ŕ 20:01:33, Joanna Duszczynska a écrit :
>
> >> Nalezy wlozyc do wystarczajaco nagrzanego piekarnika, inaczej tluszcz
> >> w ciescie sie topi zanim maka w ciescie spuchnie pod wplywem
> >> temperatury.
>
> > Tak sobie myślę, że może też chodzić jeszcze o skład ciasta...
>
> Dokladnie.
>
> W kruchym ciescie jest (proporcjonalnie) b. duza zawartosc tluszczu (w
> stosunku do maki / skrobii)
Wiem...
A w serniku jest dzisiaj tyle sera i innych składników, że mi się właśnie z
foremki wylał... ;-)
> ...chociaz sprobuje przetlumaczyc "na zywo" :
> "Narzedzia" > "Opcje" > "Wysylanie"(?) > "Parametry
> miedzynarodowe"(?)> "Uzywac defoltowo [wybrac z listy]?"
> > ISO 8859-2
Dokładnie tak mam... znaczy to się w polskiej wersji nazywa
"środkowoeuropejski ISO"
> Wtedy OE ci bedzie automatycznie dorzucal wlasciwy naglowek, no a moj
> czytnik bedzie szczesliwy :-)
Chyba nie będzie szczęśliwy jak mu sama nie pomożesz ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|