Data: 2004-04-10 19:59:26
Temat: Re: Mazurek z karmelem w/g Wkn
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1186856482.20040410210330@yahoo.com...
> Le samedi 10 avril 2004 ŕ 20:01:33, Joanna Duszczynska a écrit :
>
> >> Nalezy wlozyc do wystarczajaco nagrzanego piekarnika, inaczej tluszcz
> >> w ciescie sie topi zanim maka w ciescie spuchnie pod wplywem
> >> temperatury.
>
> > Tak sobie myślę, że może też chodzić jeszcze o skład ciasta...
>
> Dokladnie.
>
> W kruchym ciescie jest (proporcjonalnie) b. duza zawartosc tluszczu (w
> stosunku do maki / skrobii)
Wiem...
A w serniku jest dzisiaj tyle sera i innych składników, że mi się właśnie z
foremki wylał... ;-)
> ...chociaz sprobuje przetlumaczyc "na zywo" :
> "Narzedzia" > "Opcje" > "Wysylanie"(?) > "Parametry
> miedzynarodowe"(?)> "Uzywac defoltowo [wybrac z listy]?"
> > ISO 8859-2
Dokładnie tak mam... znaczy to się w polskiej wersji nazywa
"środkowoeuropejski ISO"
> Wtedy OE ci bedzie automatycznie dorzucal wlasciwy naglowek, no a moj
> czytnik bedzie szczesliwy :-)
Chyba nie będzie szczęśliwy jak mu sama nie pomożesz ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|