Data: 2003-01-21 11:10:35
Temat: Re: Metka
Od: a...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> nie denerwuj sie, ale nie wiem, mam za to przepisy na 2 albo 3 rodzaje
pasztetu
> i pasztetowa - robie co jakis czas i jest pyszna, szczegolnie z chlebem
> chrupkim :))
> Za pare dni moge podrzucic na grupe - w razie czego upomnij sie, jesli
bedziesz
> zainteresowana.
Ja bym byla zainteresowana... Pasztetowa ze sklepu kojarzy mi sie z dowcipem o
Norwegach, ktorzy probowali wyrabiac pasztetowa wg polskiej receptury i za
chiny nie mogli osiagnac odpowiedniego koloru, bo wychodzila im biala... Po
dluzszym dochodzeniu okazalo sie, ze przyczyna jest... papier toaletowy, w
Norwegii bialy a u nas - wiecie jaki byl... wlasnie w kolorze pasztetowej :).
A pasztetowa smaczna jest, tylko lepiej nie zastanawiac sie nad jej skladem.
Metke kupuje (cebulowa) celem przyrzadzenia z niej kotletow mielonych badz do
spaghetti.
Pozdrawiam,
AniaR
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|