Mięso puchnie - Grupy dyskusyjne w Senior.pl
Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mięso puchnie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mięso puchnie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 123


« poprzedni wątek następny wątek »


61. Data: 2017-09-24 12:47:04

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>> samya pisze:
>>>
>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>
>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>
>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>
>>
>> Kilka namalowałam - a Ty?
>> LOL
>
> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
> Chętnie obejrzymy!
>

Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
:->

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

62. Data: 2017-09-24 12:47:41

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>> samya pisze:
>>>
>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>
>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>
>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>
>>
>> Kilka namalowałam - a Ty?
>> LOL
>
> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
> Chętnie obejrzymy!
>

A robot był Bosch. Tfu.

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


63. Data: 2017-09-24 12:54:03

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:

> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>> samya pisze:
>>>>
>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>
>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>
>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>
>>>
>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>> LOL
>>
>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>> Chętnie obejrzymy!
>>
>
> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
> :->

Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak szacunku
dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?


--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


64. Data: 2017-09-24 13:21:13

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>
>>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>> samya pisze:
>>>>>
>>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>>
>>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>>
>>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>>
>>>>
>>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>>> LOL
>>>
>>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>>> Chętnie obejrzymy!
>>>
>>
>> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
>> :->
>
> Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak szacunku
> dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?
>
>

Chciałbyś podyskutować?

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


65. Data: 2017-09-24 13:57:24

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .09.2017 o 13:21 XL <i...@g...pl> pisze:

> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>>
>>>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>>> samya pisze:
>>>>>>
>>>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>>>
>>>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>>>
>>>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>>>
>>>>>
>>>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>>>> LOL
>>>>
>>>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>>>> Chętnie obejrzymy!
>>>>
>>>
>>> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
>>> :->
>>
>> Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak szacunku
>> dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?
>>
>>
>
> Chciałbyś podyskutować?

Potrzebującej nie zostawię w potrzebie, bo ja szacunek miewam.
Tylko zaskakujące, że ku mojej uldze deklarujesz brak chęci do dyskusji, a
następnie ją podtrzymujesz.
Taki rozpaczliwy krzyk o zainteresowanie swoją osobą?

--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


66. Data: 2017-09-24 14:24:15

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .09.2017 o 13:21 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>> W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>
>>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>>>
>>>>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>>>> samya pisze:
>>>>>>>
>>>>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>>>>
>>>>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>>>>
>>>>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>>>>> LOL
>>>>>
>>>>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>>>>> Chętnie obejrzymy!
>>>>>
>>>>
>>>> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
>>>> :->
>>>
>>> Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak szacunku
>>> dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?
>>>
>>>
>>
>> Chciałbyś podyskutować?
>
> Potrzebującej nie zostawię w potrzebie, bo ja szacunek miewam.
> Tylko zaskakujące, że ku mojej uldze deklarujesz brak chęci do dyskusji, a
> następnie ją podtrzymujesz.
> Taki rozpaczliwy krzyk o zainteresowanie swoją osobą?
>

"Żywy byłem zarazą - umierając będę twoją śmiercią" - Marcin Luter

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


67. Data: 2017-09-24 14:48:04

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .09.2017 o 14:24 XL <i...@g...pl> pisze:

> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .09.2017 o 13:21 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>> W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>>
>>>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>>>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>>>>
>>>>>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>>>>> samya pisze:
>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej
>>>>>>>>>> kuchni.
>>>>>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy
>>>>>>>>>> olej,
>>>>>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten
>>>>>>>>>> smlec
>>>>>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>>>>>
>>>>>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>>>>>> LOL
>>>>>>
>>>>>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>>>>>> Chętnie obejrzymy!
>>>>>>
>>>>>
>>>>> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
>>>>> :->
>>>>
>>>> Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak
>>>> szacunku
>>>> dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?
>>>>
>>>>
>>>
>>> Chciałbyś podyskutować?
>>
>> Potrzebującej nie zostawię w potrzebie, bo ja szacunek miewam.
>> Tylko zaskakujące, że ku mojej uldze deklarujesz brak chęci do
>> dyskusji, a
>> następnie ją podtrzymujesz.
>> Taki rozpaczliwy krzyk o zainteresowanie swoją osobą?
>>
>
> "Żywy byłem zarazą - umierając będę twoją śmiercią" - Marcin Luter

"...oraz hoho beri beri i takiego wała" - Joseph Heller, Paragraf 22,
tłum. Lech Jęczmyk.


--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


68. Data: 2017-09-24 19:19:33

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: stefan <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2017-09-21 o 12:59, krys pisze:
> XL wrote:
>
> Zaspokoję twą ciekawość laćki (laczki) to kapcie, glapa to wrona. Oni tam
> jeszcze sztrykują i heklują robią na drutach io szydełkują), oraz robią
> różne dziwne rzeczy, zupełnie "nieznane" w centralnej Polsce.
>

Idzie sobie pensjonarka
w biegu chyża
w kroku szparka

Pozdr
Stefan

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


69. Data: 2017-09-24 19:21:33

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: stefan <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2017-09-21 o 17:34, XL pisze:
> krys <k...@p...priv.pl> wrote:
>> XL wrote:
>>

>> No i? Przedwojenna granica niemiecka była 4 km od domu. Ludność była
>> wymieszana, na cmentarzach są jeszcze nagrobki z polskimi nazwiskami z
>> zapisem po niemiecku. Zabory też swoje zrobiły. Pozytywy też zostawiły,
>> porządeczek w obejściu to ich specjalność, na wschodzie dużo później się
>> pojawił.
>
> Ten niemiecki ordnung to u nich tylko od frontu - znam relacje i od
> zaplecza. Ale nie w tym rzecz. My Królewiacy jesteśmy ostoją polskosci -
> zawsze za polskość obrywalismy, to i ją najbardziej sobie cenimy.
>

Ja, ja, wirklich - Szkieletczyzna :)
pozdr
Stefan

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


70. Data: 2017-09-24 22:03:29

Temat: Re: Mięso puchnie
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-09-21 o 17:34, XL pisze:
>> krys <k...@p...priv.pl> wrote:
>>> XL wrote:
>>>
>
>>> No i? Przedwojenna granica niemiecka była 4 km od domu. Ludność była
>>> wymieszana, na cmentarzach są jeszcze nagrobki z polskimi nazwiskami z
>>> zapisem po niemiecku. Zabory też swoje zrobiły. Pozytywy też zostawiły,
>>> porządeczek w obejściu to ich specjalność, na wschodzie dużo później się
>>> pojawił.
>>
>> Ten niemiecki ordnung to u nich tylko od frontu - znam relacje i od
>> zaplecza. Ale nie w tym rzecz. My Królewiacy jesteśmy ostoją polskosci -
>> zawsze za polskość obrywalismy, to i ją najbardziej sobie cenimy.
>>
>
> Ja, ja, wirklich - Szkieletczyzna :)

I AKowszczyzna - partyzantka i ruch oporu.
Dopiero za PiS-u jesteśmy docenieni.

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 6 . [ 7 ] . 8 ... 13


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sliwki - biały osad
Przepraszam Ewę FEniks!
Gotowanie - wiedza czy sztuka ?
Olej palmowy zabija... także głodem!
Krążki kalmarów w cieście - jak?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Buraczki do słoika
Gruziński sos tkemali!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Mięso ze sklepu...

zobacz wszyskie »



  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X