Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mięso puchnie
Date: Sun, 24 Sep 2017 14:48:04 +0200
Organization: private
Lines: 81
Message-ID: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
References: <4...@g...com>
<b...@g...com>
<oppalt$ef6$1@news.icm.edu.pl>
<e...@g...com>
<59c0c6d2$0$662$65785112@news.neostrada.pl>
<59c0e22f$0$5159$65785112@news.neostrada.pl>
<59c0e3e1$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
<b...@g...com>
<oprq19$d1f$1@news.icm.edu.pl>
<c...@p...onet.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<59c6ca5a$0$15209$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<59c78779$0$5157$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59c78d28$0$15209$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59c79528$0$5162$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59c7a3ee$0$5143$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 088156090073.wroclaw.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1506257291 25175 88.156.90.73 (24 Sep 2017 12:48:11
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 24 Sep 2017 12:48:11 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378320
Ukryj nagłówki
W dniu .09.2017 o 14:24 XL <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .09.2017 o 13:21 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>> W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>>
>>>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>>>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>>>>
>>>>>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>>>>> samya pisze:
>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej
>>>>>>>>>> kuchni.
>>>>>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy
>>>>>>>>>> olej,
>>>>>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten
>>>>>>>>>> smlec
>>>>>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>>>>>
>>>>>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>>>>>> LOL
>>>>>>
>>>>>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>>>>>> Chętnie obejrzymy!
>>>>>>
>>>>>
>>>>> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
>>>>> :->
>>>>
>>>> Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak
>>>> szacunku
>>>> dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?
>>>>
>>>>
>>>
>>> Chciałbyś podyskutować?
>>
>> Potrzebującej nie zostawię w potrzebie, bo ja szacunek miewam.
>> Tylko zaskakujące, że ku mojej uldze deklarujesz brak chęci do
>> dyskusji, a
>> następnie ją podtrzymujesz.
>> Taki rozpaczliwy krzyk o zainteresowanie swoją osobą?
>>
>
> "Żywy byłem zarazą - umierając będę twoją śmiercią" - Marcin Luter
"...oraz hoho beri beri i takiego wała" - Joseph Heller, Paragraf 22,
tłum. Lech Jęczmyk.
--
Trefniś
|