Data: 2017-09-24 14:24:15
Temat: Re: Mięso puchnie
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .09.2017 o 13:21 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>> W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>
>>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>>>
>>>>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>>>> samya pisze:
>>>>>>>
>>>>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>>>>
>>>>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>>>>
>>>>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>>>>> LOL
>>>>>
>>>>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>>>>> Chętnie obejrzymy!
>>>>>
>>>>
>>>> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
>>>> :->
>>>
>>> Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak szacunku
>>> dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?
>>>
>>>
>>
>> Chciałbyś podyskutować?
>
> Potrzebującej nie zostawię w potrzebie, bo ja szacunek miewam.
> Tylko zaskakujące, że ku mojej uldze deklarujesz brak chęci do dyskusji, a
> następnie ją podtrzymujesz.
> Taki rozpaczliwy krzyk o zainteresowanie swoją osobą?
>
"Żywy byłem zarazą - umierając będę twoją śmiercią" - Marcin Luter
--
XL
|