Data: 2017-09-24 13:57:24
Temat: Re: Mięso puchnie
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2017 o 13:21 XL <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>>
>>>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>>> samya pisze:
>>>>>>
>>>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>>>
>>>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>>>
>>>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>>>
>>>>>
>>>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>>>> LOL
>>>>
>>>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>>>> Chętnie obejrzymy!
>>>>
>>>
>>> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
>>> :->
>>
>> Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak szacunku
>> dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?
>>
>>
>
> Chciałbyś podyskutować?
Potrzebującej nie zostawię w potrzebie, bo ja szacunek miewam.
Tylko zaskakujące, że ku mojej uldze deklarujesz brak chęci do dyskusji, a
następnie ją podtrzymujesz.
Taki rozpaczliwy krzyk o zainteresowanie swoją osobą?
--
Trefniś
|