Data: 2017-09-24 13:21:13
Temat: Re: Mięso puchnie
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>
>>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>> samya pisze:
>>>>>
>>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>>
>>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>>
>>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>>
>>>>
>>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>>> LOL
>>>
>>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>>> Chętnie obejrzymy!
>>>
>>
>> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
>> :->
>
> Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak szacunku
> dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?
>
>
Chciałbyś podyskutować?
--
XL
|