Data: 2017-09-24 12:54:03
Temat: Re: Mięso puchnie
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2017 o 12:47 XL <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>> samya pisze:
>>>>
>>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>>
>>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>>
>>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>>
>>>
>>> Kilka namalowałam - a Ty?
>>> LOL
>>
>> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
>> Chętnie obejrzymy!
>>
>
> Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
> :->
Nie wierzę, że potrafisz w _martwej_ naturze wyjawić swój brak szacunku
dla ludzi, który zadeklarowałaś powyżej. Przebłysk geniuszu?
--
Trefniś
|