Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Migdaly zamiast pestek w nalewce wisniowej Re: Migdaly zamiast pestek w nalewce wisniowej

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Migdaly zamiast pestek w nalewce wisniowej

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!lublin.pl!news.lublin.p
l!not-for-mail
From: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Migdaly zamiast pestek w nalewce wisniowej
Date: Mon, 18 Jul 2005 15:43:00 +0200
Organization: lubman
Lines: 40
Message-ID: <dbgc1o$ujd$1@news.lublin.pl>
References: <dbg0gv$24gh$1@news2.ipartners.pl> <dbg42a$lo2$1@news.lublin.pl>
<dbg616$28rg$1@news2.ipartners.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.ariadna.cd
X-Trace: news.lublin.pl 1121694585 31341 212.182.111.231 (18 Jul 2005 13:49:45 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 18 Jul 2005 13:49:45 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:243624
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-C37A6C.14401818072005@news.gazeta.pl...
> In article <dbg616$28rg$1@news2.ipartners.pl>,
> "Pawel" <p...@n...ld.onet.pl> wrote:
>
> > > > jako ze staram sie uniknac obecnosci kwasu pruskiego w moim trunku,
> > > > chcialbym zastapic pestki rozgnieciownymi migdalami slodkimi.
> > > >
> > > > Czy ktos ma doswiadczenie ile powinienem tych migdalow zaaplikowac
na
> > > 1-1,5
> > > > kg wisni o okolo 0,5 litra spirytusu+0,5 wodeczki?
> > > >
> > > > Pozdrawiam,
> > > >
> > > > Pawel
> > > >
> > > >
> > > Do nalewek to gorzkie migdały IHMO...
> > >
> > qrcze ale gorzkie rowniez maja kwas pruski :-/ Poza tym wszedzie sa
migdaly,
> > tak wiec mniemam ze chodzi o te latwiej dostepne w sklepie czyli
slodkie...
> >
> > Pawel
>
> Nie, chodzi o gorzkie. Słodkie nie dadzą Ci charakterystycznego zapachu,
> który powinna mieć nalewka wiśniowa, a który pochodzi właśnie od kwasu
> pruskiego. Co Ci ten kwas pruski przeszkadza?
>
> Władysław

Oj pewnie sie naczytał jak to zejsc smiertelnie mozna po spozyciu
rzeczonego..

Marek


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.07 Pawel
18.07 Magdalena Fabrykowska-Młotek
18.07 Marek W.
19.07 Krystyna Chiger
19.07 Waldemar Krzok
19.07 Kot
19.07 Ireneusz P. Zablocki
19.07 Krystyna Chiger
19.07 Krystyna Chiger
19.07 Kot
19.07 Ireneusz P. Zablocki
19.07 Przemodar
19.07 Krystyna Chiger
19.07 Krystyna Chiger
19.07 bryndza
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?