Data: 2017-09-23 11:56:26
Temat: Re: Młody piernik
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 22.09.2017 o 23:42, Anai pisze:
> W dniu 2017-09-22 o 21:17, XL pisze:
>> Anai <a...@g...pl> wrote:
>>>
>>>> W dniu 20.09.2017 o 23:02, Jarosław Sokołowski pisze:
>>>>> Pani Ewa napisała:
>>>>>
>>>>>> No i bez jaj?? A co mnie będzie straszyć niebezpieczeństwem
>>>>>> śmiertelnego
>>>>>> zatrucia?
>>>>> No, bez jaj, to wszystko było na poważnie! Zresztą bez masła też.
>>>>> Zaczęło
>>>>> się od wegańskich gości.
>>>>
>>>> Ano tak, zapomniałam, że zaczęło się od wegańskich gości.
>>>>
>>>>> Dużośmy o jedzeniu gadali, bo o tym, to ja lubię.
>>>>> Gotowanie też przy tym oczywiście było. A w gadaniu weganie skarżą się
>>>>> często na to, że różne rzeczy im wychodzą całkiem dobrze
>>>>> (potwierdzam),
>>>>> ale na odcinku wypieków cukerniczych posucha. Co też mogę zaświadczyć
>>>>> -- raz mi dali spróbować jakiegoś upieczonego twardziela. Z
>>>>> grzeczności
>>>>> zjadłem.
>>>
>>> Nie tak dawno na potrzeby jednej wegetarianki i jednej weganki piekłam
>>> - zaskakująco smaczne brownie O_o
>>> http://kuchniaanai.blogspot.com/2017/08/weganskie-br
ownie-z-owocami.html
>>>
>>>
>>
>> Jak usmażysz wegańskie schaboszczaki dla nich, to będzie wyczyn :-))
>>
> Schaboszczaki nie ale mielone się zdarzyło, a i bigos na ostatnie święta
> też ;) -
A czemu nie schaboszczaki?
Usmaż panierowaną kanię a różnica będzie niewielka.
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|