Data: 2017-09-23 21:12:26
Temat: Re: Młody piernik
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wiesiaczek <W...@v...pl> wrote:
> W dniu 22.09.2017 o 23:42, Anai pisze:
>> W dniu 2017-09-22 o 21:17, XL pisze:
>>> Anai <a...@g...pl> wrote:
>>>>
>>>>> W dniu 20.09.2017 o 23:02, Jarosław Sokołowski pisze:
>>>>>> Pani Ewa napisała:
>>>>>>
>>>>>>> No i bez jaj?? A co mnie będzie straszyć niebezpieczeństwem
>>>>>>> śmiertelnego
>>>>>>> zatrucia?
>>>>>> No, bez jaj, to wszystko było na poważnie! Zresztą bez masła też.
>>>>>> Zaczęło
>>>>>> się od wegańskich gości.
>>>>>
>>>>> Ano tak, zapomniałam, że zaczęło się od wegańskich gości.
>>>>>
>>>>>> Dużośmy o jedzeniu gadali, bo o tym, to ja lubię.
>>>>>> Gotowanie też przy tym oczywiście było. A w gadaniu weganie skarżą się
>>>>>> często na to, że różne rzeczy im wychodzą całkiem dobrze
>>>>>> (potwierdzam),
>>>>>> ale na odcinku wypieków cukerniczych posucha. Co też mogę zaświadczyć
>>>>>> -- raz mi dali spróbować jakiegoś upieczonego twardziela. Z
>>>>>> grzeczności
>>>>>> zjadłem.
>>>>
>>>> Nie tak dawno na potrzeby jednej wegetarianki i jednej weganki piekłam
>>>> - zaskakująco smaczne brownie O_o
>>>> http://kuchniaanai.blogspot.com/2017/08/weganskie-br
ownie-z-owocami.html
>>>>
>>>>
>>>
>>> Jak usmażysz wegańskie schaboszczaki dla nich, to będzie wyczyn :-))
>>>
>> Schaboszczaki nie ale mielone się zdarzyło, a i bigos na ostatnie święta
>> też ;) -
>
> A czemu nie schaboszczaki?
> Usmaż panierowaną kanię a różnica będzie niewielka.
>
>
Właśnie dogorywam po kaniowym obżarstwie - 6 dużych sztuk na dwie osoby,
OMG.
Aleś trafił :-))
--
XL
|