Data: 2006-07-19 01:56:01
Temat: Re: Mrożenie zupy ogórkowej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Pawel Chmielewski" <d...@g...pl> wrote in message
news:e9jkah$17m$1@news.onet.pl...
Warzywa gotuj osobno i ogórki osobno, będzie szybciej i ziemniaki nie
skaczanieją*...
Ogórki zazwyczaj kisi się z dodatkiem czosnku, więc nie dawaj go do
gotowania, ale dopiero pod koniec, lekko zagęścić łyżką mąki rozprowadzonej
rosołem lub wodą, zagotować ten zagęstnik, aby stracił posmak surowizny,
dodaj śmietanę zagotuj króciutko i dodaj dość dużo siekanego koperku. Jeżeli
na przechowanie - koperek też zagotować.
* Nie ma nic wspólnego z Kaczorami! Kaczan, głąb - łodyga kapusty.
:-P))))))))))
|