Data: 2006-07-19 07:21:59
Temat: Re: Mrożenie zupy ogórkowej
Od: "Margola" <margola_@_kafeteria.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Pawel Chmielewski" <d...@g...pl> napisał w
wiadomości news:e9jkah$17m$1@news.onet.pl...
> No to tak: porcja rosołowa i trzy skrzydełka kurczaka (gotuję w dużym
> garnku, stąd te proporcje) gotuję na małym ogniu i zdejmuję sitkiem co
> jakiś czas tą piankę, co się zbiera. Jak już szum przestanie sie zbierać
> dorzucam warzywa (klasyczna włoszczyzna z zielonym plus czosnek i cebula),
> kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie.
Tak sie zastanawiam, całkiem serio: po co Ci w tym normalnym rosole jeszcze
kostka? Może to ona psuje smak ;)
Margola
|