Data: 2010-12-18 10:03:48
Temat: Re: Napój ulubiony...
Od: witek J <j...@p...p.lodz.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka
> Zgodnie z kuchennym zwyczajowym nazewnictwem nazywam "syropem" każdy
> roztwór cukru, mniej lub bardziej stężony, a nie tylko "syrop cukrowy"
> znany Ci jak widać właśnie z drinków. Poszerz teren poznawczy :->
Nie upraszczasz za bardzo? Każdy? Syropem w kuchni nazywa się
zwyczajowo roztwory cukru o dość znacznym stężeniu, a nie każde
stężenie.
Jak dodam pół łyżeczki do 10 l garnka wypełnionego wodą, to też będę
miał roztwór cukru, ale kto poczuje smak cukru w tym i nazwie go
syropem?
> To tak tytułem wyjaśnienia, jak krowie na granicy.
>
> XL /Ten typ.
Witek
|