Data: 2015-11-03 17:10:32
Temat: Re: Niby musztarda
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
<s...@g...com> wrote in message
news:754d4193-4f5c-4370-aa8b-69bb3b9e7ea9@googlegrou
ps.com...
> W dniu wtorek, 3 listopada 2015 15:45:14 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
>
>>
>> A smakuje Ci to? :-) Bo nie piszesz o tym ani słowa czy dobre... :-)
>
> Jakby było "do bani", bądź "takie sobie", to bym nie pisał o tym. W/g
> mojego gustu : REWELKA !!
No wiem, wiem... tak się tylko usmiecham.
>> I jeszcze jedno - jakie proporcje Ty zrobiłeś?
>
> Hmmm... Ciężko powiedzieć, bo eksperymenty kuchene robię "na oko",
> ale dam podstawowe wskazówki:
>
> - 2 torebki gorczycy
> - 2 torebki kolendry
> - 3-4 ząbki czosnku
> - Korzeń imbiru, pociapać go najsamprzód na małe kawałki,
> bo gadzina jest twarda i blender może nie dać rady.
> PRAKTYCZNA RADA: Zamrozić dziada w zamrażarce, a następnie
> na byle jakiej ręcznej tarce go zetrzeć. Nie "włosi się". Kawałek
> imbiru taki 4-5cm, ja lubię na ostro.
> - 1-2 łyżki oliwy
>
> Sruuuu.... Blendujemy to..
>
> Następnie 1-2 łyżki sosu sojowego,
> 1 łyżka octu JABŁKOWEGO, pomerdać i gotowe.
>
> I dać temu się przegryźć na 24h.
>
> Podane powyżej proporcje są takie round/about,
> można IMHO dopieścić w/g własnego uznania.
Spróbuję odtworzyć... dzięki.
|