Data: 2012-10-01 18:53:55
Temat: Re: Nie-lukier.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 01 Oct 2012 19:51:56 +0200, Bbjk napisał(a):
> W dniu 2012-10-01 17:13, Ikselka pisze:
>> Takie coś a la lukier, ale wilgotne, lepkie, nie twardniejce, a błyszczy -
>> raczej jakby taka polewa lukrowa?
>> Jak?
>>
> Do lukru (cukier + sok z cytryny np. ) dodajesz masło, ilość wg
> potrzeb. Albo masła nie, tylko więcej soku, niż zwykle, ja tę wersję
> stosuję. Albo kajmak (cukier i śmietanka długo gotowane, trzeba wyczuć
> moment).
Dzięki, póki co (rusycyzm) chyba najbardziej pod poszukiwany efekt
podchodzić (padchodit' - rusycyzm) będzie ta wersja z masłem (rusycyzm),
chociaż wątpię, aby w cukierniach masło (rusycyzm!) dodawali.
:-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|