Data: 2012-10-04 08:22:13
Temat: Re: Nie-lukier.
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-10-02 15:48, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Tue, 2 Oct 2012 05:43:40 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):
>> W dniu poniedziałek, 1 października 2012 20:54:05 UTC+2 użytkownik Ikselka
napisał:
>>
>>>>> Takie coś a la lukier, ale wilgotne, lepkie, nie twardniejce, a błyszczy -
>>>>> raczej jakby taka polewa lukrowa?
>>
>> A nie będzie to wersja wyspiarska - czyli lukier z dodanym serkiem
homogenizowanym?
>>
>
> Na pewno nie - ma to być lepka półprzezroczysta polewa o wyglądzie
> niezastyglego lukru, ale nie tężejąca w skorupkę, tylko pozostajaca w
> stanie półpłynnym, jednak nie ściekającym. Dokładnie taka jest np na
> ciastkach "gniazdka ptysiowe" (są to pączki jakieśtam), sprzedawanych w
> stacjach Statoil. Ta szczególnie mi smakuje. I czasem na niektórych
> pączkach tradycyjnych ją widuję.
A nie jest to może pomada cukiernicza?
Np. http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21170
qr.a
--
barszcz czerwony i chłodnik
|