Data: 2012-10-06 13:47:46
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:5053806f$0$1300$65785112@news.neostrada.pl...
> Ja dziś wreszcie zrobiłam ten makaron z młodym szpinakiem, suszonymi i
> świeżymi pomidorami, czosnkiem, szalotką i orzeszkami pinii. Wyszło
> przepyszne.
> A wczoraj z kolei zrobiłam ekspresową przecierową zupę z brokułów -
> ugotowana w niewielkiej ilości wody główka brokułów, do tego - za
> przeproszeniem - kostka rosołowa, zmiksowane i podane z grzankami (też
> zzasłupia). Jutro zamierzam powtórzyć, ale już na rosole własnej roboty,
> choć i tamta wersja była bardzo dobra.
> Szukam inspiracji na jutrzejszy obiad.
A u mnie dzisiaj nic. Korzystając z pięknej pogody (i dwóch chwil wolnego
czasu) udałem się dopołudnia na spacerek połączony z ... no, lekką
degustacją.
Na Małym Rynku świętujemy wstąpienie DW Szwejka do CK Armee aby ratować
Kraków przed Rosjanami. Rozłożyły się kramy przeróżne; a to z wędlinami z
Litwy (marynowana słonina), a to takie figlimigli zwijane na kołku, pieczone
i nadziewane, a to prosiątko z rożna, a to goloneczki glazurowane, sery,
serki i serzątka, a chleby z domowego pieca, szmalczyki wielosmakowe itp.
A w dużym namiocie kilkanaście stoisk z bursztynowym napojem z różnych
MAŁYCH I MALUTKICH BROWARKÓW REGIONALNYCH - wybór ogromny. Nieco
podegustowałem, przegryzając kozim serem i teraz po spacerze urokliwymi
Plantami wrócę, aby próbować to czego jeszcze nie poznałem smakowo.
Możecie sobie podglądnąć:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,44425,12619343.htm
l?i=1
pozdr
Stefan
|