Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "Stefan" <s...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?
Date: Sat, 6 Oct 2012 15:47:46 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 31
Message-ID: <k4pcpu$gr3$1@node1.news.atman.pl>
References: <5053806f$0$1300$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: smartmind.petroinform.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1349531262 17251 195.150.129.55 (6 Oct 2012 13:47:42
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 6 Oct 2012 13:47:42 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
X-Antivirus: avast! (VPS 121006-0, 2012-10-06), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:348878
Ukryj nagłówki
Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:5053806f$0$1300$65785112@news.neostrada.pl...
> Ja dziś wreszcie zrobiłam ten makaron z młodym szpinakiem, suszonymi i
> świeżymi pomidorami, czosnkiem, szalotką i orzeszkami pinii. Wyszło
> przepyszne.
> A wczoraj z kolei zrobiłam ekspresową przecierową zupę z brokułów -
> ugotowana w niewielkiej ilości wody główka brokułów, do tego - za
> przeproszeniem - kostka rosołowa, zmiksowane i podane z grzankami (też
> zzasłupia). Jutro zamierzam powtórzyć, ale już na rosole własnej roboty,
> choć i tamta wersja była bardzo dobra.
> Szukam inspiracji na jutrzejszy obiad.
A u mnie dzisiaj nic. Korzystając z pięknej pogody (i dwóch chwil wolnego
czasu) udałem się dopołudnia na spacerek połączony z ... no, lekką
degustacją.
Na Małym Rynku świętujemy wstąpienie DW Szwejka do CK Armee aby ratować
Kraków przed Rosjanami. Rozłożyły się kramy przeróżne; a to z wędlinami z
Litwy (marynowana słonina), a to takie figlimigli zwijane na kołku, pieczone
i nadziewane, a to prosiątko z rożna, a to goloneczki glazurowane, sery,
serki i serzątka, a chleby z domowego pieca, szmalczyki wielosmakowe itp.
A w dużym namiocie kilkanaście stoisk z bursztynowym napojem z różnych
MAŁYCH I MALUTKICH BROWARKÓW REGIONALNYCH - wybór ogromny. Nieco
podegustowałem, przegryzając kozim serem i teraz po spacerze urokliwymi
Plantami wrócę, aby próbować to czego jeszcze nie poznałem smakowo.
Możecie sobie podglądnąć:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,44425,12619343.htm
l?i=1
pozdr
Stefan
|