Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.ne
ws.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Subject: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
References: <nav6c1$nuc$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<navvqv$nun$1@dont-email.me>
<56d405fa$0$22832$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: : : :
Date: Mon, 29 Feb 2016 10:33:37 +0100
User-Agent: slrn/pre1.0.3-10 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <s...@f...lasek.waw.pl>
Lines: 28
NNTP-Posting-Host: 77-253-217-116.static.ip.netia.com.pl
X-Trace: 1456738417 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 660 77.253.217.116:27495
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:369648
Ukryj nagłówki

krys pisze:

>> O tym nie pomyślałem. Myślisz że cukier nie będzie absorbować wilgoci?
>
> To zależy, ile w nim jest antyzbrylacza;-). Dawniej cukier bywał pozlepiany,
> nawet mozna było czasem obrac go z papieru bez rozsypania. Dzis jest sypki.

Antyzbrylacze (ta nazwa wcale nie jest myląca) zapobiegają zbrylaniu.
Nie mają wpływu na higroskopijność chronionych przez nie substancji.
Higroskopijność soli jest jeszcze większa -- i ta bez antyzbrylaczy
zbryla się jeszcze bardziej.

> BTW zwykły cukier puder "znika" z ciasta/paczków /etc po jakimś czasie,
> ale w cukierniach wyjątkowo ładnie się trzyma. Jest w tym haczyk, ten
> dla cukierni jest uszlachetniony.

Czy ja wiem, czy zmieszanie go z dajmy na to skrobią, powinno nazywać się
"uszlachetnianiem"? Mnie sam proceder ani trochę nie przeszkadza, ja bym
go nazwał elementem sztuki cukiernicej, tej, której brakuje wielu domowym
wypiekaczom. Ale oczywiście kto inny ma prawo napisać, że dla niego jest
to "fałszowanie".

Jarek

--
Marysia skrzywiła w ten sposób naukę polską. Ja pracuję nad doniosłym
wynalazkiem. Chodzi o potwierdzenie procentu cukru w cukrze w zależności
od podziemnego promieniowania na tym terenie.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.02 krys
29.02 Jarosław Sokołowski
29.02 krys
29.02 Pszemol
29.02 Pszemol
29.02 krys
29.02 XL
29.02 XL
29.02 XL
29.02 XL
29.02 Jarosław Sokołowski
29.02 Jarosław Sokołowski
29.02 Jarosław Sokołowski
29.02 FEniks
29.02 FEniks
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?