Data: 2016-03-05 20:17:15
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:xlqc03iai8vn.18gik8qk853k.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 5 Mar 2016 13:53:39 +0100, Jarosław Sokołowski napisał(a):
>
>> W szynkach tradycyjnych z tamtego okresu
>> przeszkadzała mi dwucentymetrowa otoczka tłuszczu. Brrr,
>
> Bo się GWno znasz. Prawdziwa szynka MA MIEĆ otoczkę.
Nie przebierasz w delikatnych słowach... szkoda.
A co do szyneczki, tak sobie dogadzają w USA na Święta:
http://www.thewickednoodle.com/how-to-cook-a-spiral-
ham-plus-a-ham-glaze-recipe/
A tu o wstrzykiwaniu różnych płynnych smakołyków do mięsa:
http://www.smokingmeatforums.com/t/100640/injected-a
-spiral-sliced-ham-q-view
innymi słowy "oszukiwaniem" szynki wstrzykiwaniem do niej "wody" :-)
A tłuszczyk na tej tutaj wygląda wyjątkowo smakowicie:
http://www.whatscookinitalianstylecuisine.com/2010/0
4/honey-glazed-ham-recipe.html
|