Data: 2016-03-06 15:31:16
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pan Pszemol napisał:
>>>>>> http://smacznapyza.blogspot.com/2015/01/karkowka-sus
zona-z-ponczochy.html
>>>>> http://smacznapyza.blogspot.com/2014/12/suszony-scha
b-wieprzowy-na-ostro-schab.html
>>>>
>>>> Też dobre ale z doświadczenia wiem, że ten tłuszczyk karczkowy dodaje
>>>> smaku :)
>>>
>>> Obie fotki ładne, ale też jakoś bardziej mi ślinka cieknie na tamten
>>> tłuszczyk ;-)
>>>
>>> A teraz pytanie do Jarka - czy ta polędwica ze zdjęcia powyżej ma Twoim
>>> zdaniem prawidłową średnicę czy też jest "spuchnięta" zastrzykami?
>>
>> Też pytanie! To jest kształt i rozmiar anatomiczny schabu, być może lekko
>> nawet zredukowany w opisanym procesie suszenia. Ani śladu zastrzyków
>> ni spuchnięcia.
>>
>> --
>> -- Tak sobie właśnie myślałem... Czerwony... -- mruczał do siebie. -- Mój
>> ulubiony kolor... A jaki był duży?
>> -- Prawie taki jak ja.
>> -- Tak sobie właśnie myślałem. Prawie tak duży jak Prosiaczek --
>> powiedział
>> smutno sam do siebie. -- Mój ulubiony rozmiar. Tak, tak.
>
> Jarku, myślisz że ten akurat był zrobiony z Prosiaczka??? :-)))
No przecież, że nie wołowy! Jak parówka?!
--
Jarek
|