Data: 2016-03-08 08:37:54
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pszemol wrote:
> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
> news:56dd88cf$0$660$65785112@news.neostrada.pl...
>> Pszemol wrote:
>>
>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:56dd38c4$0$679$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Pszemol wrote:
>>>>
>>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>>> news:mg26yyvmthd$.13h8xh9dbdfpc$.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Sat, 5 Mar 2016 10:04:42 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> qra! nie nawidzę Cię! robisz mi smaka a do sklepu nie pójdę
>>>>>>> teraz!!!! ;-)
>>>>>>
>>>>>> A choćbyś i poszedł, to niczego takiego tam nie ma... 3-|
>>>>>
>>>>> Wyobraź sobie, że na przedmieściach Chicago dużo polskich sklepów
>>>>> spożywczych i mają w ciągłym zaopatrzeniu również polskie konserwy.
>>>>
>>>> Weź nie mów, że mają TAMTE konserwy.
>>>> Współczesne się nie liczą.
>>>
>>> No zauważyłem właśnie że do moich ulubionych soję zaczęłi dodawać w
>>> składzie
>>> :-(
>>
>> "Klient nasz pannnn", a człowiek nie świnia, wszystko zeżre.
>
> Nie jestem pewny czy klient naprawdę chce soi w swoich
> szynkach czy pasztetach... Być może głosuje na soję pośrednio,
> wybierając na półce tańszy produkt z soją i z biegiem czasu
> ten droższy dostosowuje się do tańszego i ze składem...
Nie chce soi, ale chce rózowiutką, soczystą szyneczkę w cenie poniżej kosztu
surowców.
>
> Czy oprócz ceny niższej przy zastąpieniu nim mięsa, ten
> białkowy hydrolizat sojowy ma jakieś zalety (z punktu widzenia
> producenta żywności albo z punktu widzenia konsumenta)?
Gdyby nie mial zalet, nie byłby stosowany. Producenci muszą zarobić.
Konkurencja nie śpi, klient ma wymagania, i w dodatku nie świnia;-)
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|