Data: 2012-01-19 20:15:20
Temat: Re: O zachowaniu się przy stole
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-19 20:15, Aicha pisze:
> W dniu 2012-01-19 20:02, medea pisze:
>
>>> * Kominek nie jest konieczny. Ten klasyczny sposób można oczywiście
>>> zmodyfikować i dusić fasolę na "małym ogniu" w szczelnie przykrytym
>>> rondlu. Można też butlę włożyć do popiołu ogniskowego lub "piecowego",
>>> jeśli pali się drewnem w tradycyjnej kuchni.
>>
>> Dzięki! Obawiam się jednak, że technicznie byłoby dla mnie trudne do
>> wykonania. Może przy jakiejś okazji upiekę w ognisku.
>
> Nie trzeba ogniska :)
> http://mamabartka.blogspot.com/2011/01/fasola-po-tos
kansku.html
No, to wygląda znacznie prościej. Ciekawe, czy efekt taki sam. ;)
BTW Jak tak zaglądam na różne blogi kulinarne, to zaczynam żałować, że
nie mam własnego ze swoimi wytworami. Czasami też mi się coś uda, a
potem słuch o tym bezpowrotnie ginie. ;)
Ewa
|